Jičínská 50 a Okolo HK, aneb zase ten junior

Napsal(a)  Zveřejněno: 01. 06. 2015

Krásný bikový závod v Jičíně čekal na pětici tyrkysáků v sobotu. Na start se postavil Expen, Vláďa, Tomáš, Radek

a na rozjetí byl doporučen i Jirkovi, za což Vám děkuji a dočasně přerušuji kariéru průměrného amaterského hobby cyklisty. Asi z mého pohledu nemá smysl nic psát k trati. Ono když na startu stojí Kaněra,vedle něj cyklokrosař Petruš, Adél a další superstars bikového pelotonu, tak to úplná kochačka nebude. Jako bylo to pěkný, ta Rock Machina by i jela, kdyby měl kdo šlapat. Kluci povídali, je sucho, to bude v pohodě. No tak v noci trochu zapršelo, místama asi i trochu víc. Upozorňovali mě na brod, že se prý dá ale objet. No tak jsem ho vzal přímo středem a ty další stejnou stopou. Bylo mi řečeno, že tam je asi jedno místo, kde to možná potlačím. No chvilkama to bylo v mém podání takové sobotní turistické dostaveníčko, čekal jsem kdy dostanu razítko vzorného turisty na rám. Bylo mi také řečeno, že žádný nebezpečný sjezd tam není, pokud nebudu teda vyloženě bláznit. No tak jsem teda nebláznil, jel úplně v klidu, ale sjíždět bejvalý vodopád nebo schody končící uprostřed koryta rozbouřené řeky se mi fakt nechtělo. Taky mi říkali, abych na konci nezůstal sám, že se jede po louce a asfaltu a že není úplně dobré tam být sám. Tak jsem tam jel teda sám, protože za mnou už asi nikdo nejel a ty přede mnou jeli asi jinudy. Kdykoliv jsem se někoho zeptal na kolikátém jsme asi tak kilometru, tak mi všichni říkali, že asi na 15km. A bylo jedno, zda jedeme hodinu nebo dvě! Když už jsem simyslel, že musíme být u Jičína, tak jsem spatřil ceduli Lomnice nad Popelkou 2km. Asi jsem i na chvíli omdlel, procitl jsem, až když mě předjížděl hoch na kole z Decathlonu a vítězně pravil: super, půlku máme za sebou! Omdlel jsem podruhé.

K výsledkům. Expen v průběhu závodu pochopil, že na cyklokrosové specialisty a bikové virtuózy dnes nemá,  a tak vše podřídil pomoci Tomášovi vyhrát kategorii juniorů. Vláďa několikrát upadl, potřetí u toho stačil posekat palouček kopřiv.

Expen 22/8, Tomáš 23/1, Vláďa 50/20, Radek 94/37, Jirka 130/48

Tento závod měl být takovým rozjetím na Okolo HK. Dopadlo to tak, že Expen raději odjel do hor nabírat červené krvinky, Radek vypnul telefon, Vláďa narovnal sikovkama šaltr, ošetřil popáleniny od kopřivy dvoudomé a s narychlo stáhnutým juniorem se postavili alespoň na třicítku. Měli získat dvě bedny, ale dopadla jen jedna v podání 2.místa Tomáše. Na dlouhé jsme měli akorát Cimbu, který výrazněji nepromluvil do výsledků. Zuzka a Šinky úspěšně absolvovali MČR v EPO survival a na Okolo HK už nebyl čas a síla. Lukáš se vrací po nemoci pomalu do sedla. Ostatní se neangažovali.

Přečteno: 1651 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček