Expen třetí v Lomnici, v kategorii vítězem!

Napsal(a)  Zveřejněno: 28. 06. 2015

V sobotu se konal Expenův oblíbený maraton v Lomnici.  Letos byl zařazen do Českého poháru

v maratonu, ale na délce 85km. Petr si vybral délku 50km, tamější kopce a terény nedají nic zadarmo a s elitou se poměřovat nepotřebuje, jem mnohem lepší!

Příprava probíhala klasicky: v pátek do 22h v práci,v noci na kole dom,ráno v šest budíček od dcery a hned poslouchání bubnování deště, sledování všech dostupných meteo prognóz, vyhodnocování situace.

Vylézat semu moc nechtělo, ale kamarád 'radar' O'Reilly mu sděluje, že by to nemuselo být tak hrozné.

Na místě je slušně živo,teplo a vlhko a po prezetanci následuje rozjetí. Po prvním šlápnutí zjištuje, že po Rampuchovi a namotáni šaltru to jaksi neřadí a řetez lítá na kladkách kam se mu chce. Po půl hodiněbezradnosti usuzuje, co by to tak mohlo být a jediná rychlá oprava znamená, najít někoho z kombinačkama. V sousední vesnici oslovuje potetovaného asi metrákového pána s dvěma čivavama a prosího o zapůjčení. Týpek přináší asi půl metrové kleště se slovy to by mohlo stačit :-D Stačilo, aspoň na to,že nepadal řetěz. Petr se vydává na start, i když to stejně moc dobře neřadilo. Po startu klasika kopec,nahoře šest lidí a jede se řemeslo. Po zhruba 20min. na bahně však padá borec ze 4 pozice, Petr ho nepřejede, to až ten za ním, nicméně pedálem mu ťafku dal.:-D (tímto se ještě jednou omlouvá, ale vyhnout se úplně nedalo) Trojka mu odjíždí a Petr osamocen abslolvuje pouť po trase. Asi na 35km míjí jednoho z trojky s defektem a skáče na 3.místo celkem. To mu dodalo siul, alespoň teda do nového singlu (opravdu singl, ne jako na Maštalích) a vzápětí totální stojky a nakonec stoupání na Tábor. Za ním asi 2min ho nahání borec s opraveným defektem, a tak aplikuje poslední Carbosnack a na Tábor letí, cíl už je na dohled.Takže nakonec parádní 3místo celkem a 1 v kat. Na mlaďáky holt už taky ne vždy má :-D

Hodnocení Petra: Za mě je tohle opravdu nádherný závod a i skvělá organizace, jen klasika v podobě vyhlašování...my byli v cíli v půl 1 a vyhlášení "začínalo" někdy po 16h trasou 23km takže ta naše byla zhruba někdy okolo 17h. Bez problémů by mi to dalo na to si dojet domů, dát kafe a vrátit se na vyhlašování, ale nemám doma benzinku. Takže foto z bedny bohužel nemám, jelikož ani v práci by za mě nikdo přesčas nedělal...

Přečteno: 1544 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček