Krakonošův cyklomaraton a Bike Podhůra 2018

Napsal(a)  Zveřejněno: 01. 07. 2018

 

Pár dojmů z Krakonošova cyklomaratonu 16. června. Na závodě jsem nikdy předtím nestartoval, tak pro mě byl letošní ročník premiérou. Lákadlem byla čtyři stoupání, Krkonoše, konkurence a pěkné počasí. Strašákem naopak velký počet startujících, který dojede v podstatě až pod Pomezky. Obavy se naplnily, pořadatelé navíc odstartovali obě trasy společně. Už na prvním kruhovém objezdu v Trutnově padali první lidi. Další pády následovaly, jeden byl dokonce způsobem čtyřkolkou vezoucí kameramana při nesmyslném a bezohledném předjíždění balíku při honbě za „pěkným“ záběrem. Mně i všem ostatním členům HSK se pády vyhnuly. V cíli z toho pro mě nakonec bylo 19. (9. v kategorii) místo, když moje skupina jela o celkové 14. místo. Na dlouhé trati HSK reprezentoval ještě Radek (265./101.). Krátkou trasu jeli Dan (20.) a Vláďa (30.).

Bike Podhůra 2018 (Otevřené mistrovství Pardubického kraje MTB XC)

Kvůli malému počtu silničních závodů jsem se vydal 24. června na další bajkový závod. Kousek od Chrudimi se jel XC závod vypsaný jako mistrovství kraje. Trať mi úplně nenahrávala - moc zatáček, trailů, techniky a téměř bez kopců. Ve výsledku ale super závod, konkurence větší než na DP, oproti předpovědi nakonec i slušné počasí. Závod vyhrál Jakub Kavalír. Pro mě sedmé místo v mužích a navíc mě bajky začínají docela bavit J.

Mára

Přečteno: 1818 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček