Jevíčko XCM a Vyking road 30.5.2020

Napsal(a)  Zveřejněno: 03. 06. 2020

Po dlouhé odmlce způsobené opatřeními proti koronaviru se začíná pomalu rozjíždět závodní sezóna, a tak se HSK tým pomalu začíná rozjíždět na prvních závodech.
Lukáš se zůčastnil XCM závodu na 60km v Jevíčku. Na startu se sešla nebýválá konkurence z elitních českých týmů. První místo v kategorii Elite obsadil Filip Adel následován Markem Rauchfussem a Janem Strožem. Lukáš skončil na 8. místě s časem 2:09:31
Letošní Vyking road se konal pouze jako měřený trénink. Start a cíl byl ve městě Svratka nedaleko Hlinska. Pořadatelé vyznačili trať v krásném prostředí Vysočini po kvalitních asfalových cestách. Nechyběly stoupání na Sněžné a okolo přehrady Vír. Na 102km dlouhé traťi odstsartoval Honza a Marek. Jelo se opravdu ostré tempo a v Jimramove zůstala na čele jen 7mi člená skupina závodníků. Ta se v dalším stoupání rozdělila na prvni čtveřici ve které byl i Marek a další trojici s Honzou. Bohužel Markovi se nepodařilo udržet rozjeté tempo a na 70km mu došly síly, a tak závod dojel ve volném tempu. V zavěrečním finiši druhé trojce se Honzovi nepodařil spurt, a skončil celkově na 6. místě.
Velký uspěch na kratší 50km trati zaznamenal nováček v týmu junior David, který s přehledem vybojoval první pozici.

Přečteno: 1237 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček