Moravský bike maraton, Kujebike

Napsal(a)  cimba Zveřejněno: 09. 09. 2014

Moravský biike maraton
V sobotu 30. srpna se v Leštině konal 13. ročníl bike maratonu.Na startu 50km trati se sešlo 302 bikerů a bikerek.

Hned postartu se jelo ostré tempo a jeden nástup střídal druhý, takto se jelo prvních cca 5km než se najelo do terénu. Poté se odpoutala 5 člená skupinka kde byl i náš Michal Cimburek.Tato skupinka vydržela až do 25km kde byl jak se ukázalo jeden z klíčových kopců závodu. Na tomto stoupání se od poutala 3 člená skupina.pro nás bohužel už bez našeho zástupce.Který po zbytek závodu spolupracoval s T. Fabiánem, ale bohužel to nestačilo. Konečné celkové pořadí 1.PAVEL VÁŇA (CYKLO KOUŘIM) 2.MATĚJ BROŽ 3.TOMÁŠ PETŘÍČEK (BIKE TRIATLON MORKOVICE) 4.TOMÁŠ FABIÁN (SK ŽAMBERK TESSUTI SPORT) a na 5. místě se oběvil náš Michal Cimburek což mu stačilo bohužel na 4. místo v kat.
Závěrem mohu říci že trať byla skvělá, těžké výjezdy střídaly hravé sjezdy. Atmosféra nejen na startu ale i na trati byla skvělá moc se nevidí aby lidé fandily kolem každého kopce. A v neposlední řadě patří velké dík pořadatelum za skvělý zážitek. Tento maraton doporučuji!!

KUJE BIKE
Hned následující den tj. 31. srpna se ve Vysokém Mýtě na Vinici konal XC závod s názvem KUJEBIKE. Na tomto startu se sešlo 23 mužu na které čekalo 5 okruhů, který měřil 4800m.Hned po startu na účastníky čekal víšlap po asfaltu kde odjeli dva závodníci- Roman Lehký a Petr Pospíšil. Tento únik vydržel až do 3 kola kde je dojel náš Michal Cimburek. Tato skupinka vydržela až do posledního kola kde se začala jet totální kaše. V předposledním kopci byly s náskokem ve předu Roman Lehký a hned zaním s potěšením náš závodník. Bohužek k jeho smůle v posledním kopci přetrhl řetěz a musel do cíle dobíhat, bylo to cca 500m. Nakonec doběhl na 3 místě se strátou 1 min. Konečné celkové pořadí 1. Roman Lehký (KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou) 2.Petr Pospíšil (Brandýs nad Orlicí) 3.Michal Cimburek (HSK Cycling Team) a 2 místo v kategrii. Trať dostala oproti minulému roku viditelných změn k lepšímu a také zde byla super atmosféra.

Přečteno: 2686 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček