Kupkolo Podkrkonošský maraton 2015

Napsal(a)  Zveřejněno: 02. 08. 2015

V sobotu 1. srpna se konal „Prodejkolo“ Podkrkonošský marathon v Lázních Bělohrad. A náš tým nemohl chybět. Na výběr bylo ze dvou tratí, na 50km se s více než 500ti startujícími vydali Expen s Tomášem, dlouhou 90ku si dali Čapíno, Vláďa Vaňků a taky náš „tým menežr“ Radek. Spolu s nimi trať absolvovalo 140 borců

Čapíno se ze začátku držel ve vedoucí skupince a už to vypadalo, že konečně prolomí letošní smůlu. Ale vosa, která přiletěla asi odněkud od Fukušimy mu zabránila ve výraznějším výsledku. Po zimnici, krátkých výpadcích paměti, bloudění na trati nakonec Lukáš spolu s Vláďou doputoval do cíle. Čapíno 38., Vláďa 39. Radek finišoval kousek po nich na 60. místě.

Na „krátké“ si Expen s Tomem hlídali čelo závodu. Bohužel se do prvního těžšího sjezdu ještě dostali lidi co už tam být neměli a skupina se nadělila. Tomáš se ve sjezdu dostal až na 3. místo a šlo by to i dál kdyby ho v „singlu“ nezbrzdil místní borec z Carly, ten by to měl mít teoreticky najeté... Tom zůstal v čelní skupině asi 7mi kusů, která sjížděla odskočeného Tomáše Bergera. Později se ho podařilo dojet. Tom si hlídali vítězství v kategorii a pomýšlel i na celkové pódium. O to ho připravilo padání řetězu z jednopřevodníku. Poprvé se spadlým řetězem absolvoval asi půl kilometru sjezd v kontaktu se skupinou a za jízdy se mu ho podařilo nahodit, ale podruhé už musel slézat a ztrátu už nedokázal dojet. Celkově tak obsadil 7. místo (vítězství v kategorii), Expen po dovolené 8.

Dlouhou vyhrál Aleš Strnad z Eleven Mercedes Mitas, krátkou místní Tomáš Berger. Náš kamarád Happy bral v kategorii brambory. Počasí vyšlo, trať pěkná, značení na úrovni orientačního závodu. Snad to bude příští rok lepší...

Přečteno: 2123 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček