MTB Trilogy 2015

Napsal(a)  Zveřejněno: 08. 07. 2015

Ve dnech 2. až 5.7. se Tomáš s Lukášem zúčastnili bikového etapáku MTB Trilogy v Teplicích nad Metují.

Podle mnohých je to jeden z nejtěžší bikových závodů v Čr a možná i v Evropě. Tomáš jel zkrácenou juniorskou verzi (celkem 156km, 4700m převýšení) a Čapíno bojoval na plné verzi trati se součtem etap 228km a převýšením 8400m!

Jako první byl na programu prolog, který napověděl jak to bude asi vypadat. Dvanáct kilometrů nejrychlejší zvládli cca za 40min. Tom vyhrál svoji kategorii a v porovnání s ostatními zajel 11. nejrychlejší čas. Lukáš dojel 23.

Hned druhý den odstartovala asi nejtěžší etapa pod trefným názvem Kleine Alpen s převýšením kolem 4km, se sjezdy které si doposud kdo Trilogy nejel ani neuměl představit. Lukáš se na dlouhé trati trápil přes 5h, to je skoro stejně dlouho jako se jezdí Sudety a ty mají o 40km víc. Nakonec do cíle doputoval na slušné 14 pozici. Tomáš jel skoro celou etapu sám na čele před Němcem Bommhardtem. Na toho si v horkém počasí najel náskok 12ti minut.

Druhá etapa vedla po stopách toho nejlepšího ze Sudet. Lukáš na domácí trati dojel v těžké konkurenci na 8. místě, tím se dostal do boje o TOP10. Tom díky defektu a odstoupení Němce znovu zvítězil před druhým závodníkem o 13 minut.

V poslední etapě se rozhodovalo o Lukášově TOP10ce. Tomáš se do oddělení tratí snažil svému týmovému parťákovy pomoct najížděním tratě a sjížděním soupeřů. Čapíno bohužel dojel na 15. místě, které bohužel nestačilo na celkovou 10ku. Tomovi cestu za vítězstvím zkomplikoval rozřízlý plášť, ale díky pomoci soupeřů (Š. Nekolovy a P. Šťastnému) se mu podařilo vyhrát.

Tom tak ovládl juniorskou kategorii. Lukáš na své premiéře vybojoval 12. místo, ale hlavně si splnil tréninkový účel tohoto závodu a „poladil“ na druhou polovinu sezóny.

Přečteno: 2134 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček