Sezemice Masters

Napsal(a)  Zveřejněno: 04. 05. 2014

Expen s Jirkou a nově i s Vláďou Doksanským, jako každý rok, navštívili Extraligu Masters v Sezemicích.

Závod za Hradcem, rovinatý, ale o to rychlejší, s tradičně velkou konkurencí, dalo by se říct špičkou silniční cyklistiky v kategorii amatérů, hobby, masters, nebo chceteli poloprofi jezdců, i když někteří svým vybavením zcela jistě převyšují i profi špičku v ČR. Na startu se letos sešlo asi nejvíce lidí, co jsme tam kdy viděli. Hodnota Sezemic stoupla na tuto neděli minimálně o polovinu. Všude se povalovaly kusy karbonu kol nejznámějších světových značek a tak týpek v dresu Wheeleru s klipsnama a keckama od "Niku", a zejména dresem doplněným o kraťasy domácí výroby vypadal, tak trochu jako z jiného světa. My jsme asi hodinu jednali a žádali o možnost startovat, protože jsme se předem nepřihlásili do Unie Masters či co. Když už jsme byli rozhodnuti, že zajedeme potrénovat do kopečků kolem Seče, přišlo svolení a rychlý přesun na start. Scénář byl stejný jako každý rok. Start, tempomat na 45km/h s pravidelnými nástupy po 10ti otočení klikami. Po odjetí skupinky 5 lidí se zastoupením týmu Lawi se tempo ustálilo a až na některé pokusy se jelo až do cíle. Expen to asi 2x zkoušel odjet v různých pokusech, ale další odjetí z balíku už peloton, který měl na startu hodně přes 100lidí, nedovolil. Nakonec Expen dospurtoval pro celkové cca 10.místo(asi 5v kat), Jirka dojel v balíku.

Závěrem menší přehled.

Startovné 400,- (100Kč je asi za registraci do Masters)

pamětní předmět, něco od sponzorů - nula

Jídlo v cíli - nula

zabezpečení od Policie - nula

motorkáři před balíkem - nula

auto před balíkem - jedno, když odjela skupina - nula

schopnost zastavovat protijedoucí auta - nulové

zabezpečení křižovatek - perfektní

doprovodný program - nula

No a perlička na onom čtyřkilovém startovném bylo vyhodnocení výsledků. Pokud byste čekali čipy na rovinatém závodě, kdy se do cíle řítí padesátka lidí, tak ne. Koridor s právem nenápadnějšího, blok, tužka  a ono to nějak vyjde...Když se pak k tomu přidá to, že do cíle jedoucí skupinu 60+ s naším Vláďou dojede naše skupina, která mohla mít ještě tak 80lidí. Následuje promíchání jak v Matesu a zcela neregulerní dojezd, který úplně zkazil 5ti kolové snažení této kategorie. Celkový pocit ze závodu je i přes tyto "maličkosti" výborný. Za rok zase za Kuňkou.

 

Přečteno: 2058 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček