DP časovka na Luisino

Napsal(a)  Zveřejněno: 25. 05. 2014

Sobotní časovky na Luisino údolí se zúčastnilo 5 tyrkysových závoďáků. Byla z toho dvě podia v podání žáka Lukáše Lorence za 2.místo a bronz veterána Petra Jedličky. Časovka však přinesla i spoustu zajímavostí, úsměvných situací a zajímavých výsledků. Už příjezd Radka na časovku vzbudil rozruch ve startovním poli. Na střeše Radkova vozu se nacházel, jak časovkářský speciál, tak klasické silniční kolo. Mezi specialisty Dobrušského poháru se začala šířit spekulace, že Radek na Deštné bude měnit kolo. V plánu to možná i bylo, nicméně Radek nakonec odjel celou časovku na "koze" a zda měl či neměl měnit, ví jen on, a nechá si to jistě pro sebe na další ročníky. Další kapitolou je Expen. Ten si odskočil od plotny s cílem vyjet nahoru, vyhrát, rozloučit se a spěchat domů vyndat z trouby víkendovou bábovku. Možná by i vyhrál, nebýt defektu a absolvování posledních kilometrů na karbonovém ráfku. Je to bojovník a srdcař. Smutné je, že jeho smůla udělala radost jeho nejbližším i vzdáleným soupeřům. I těm, kteří při stejném problému před lety na jiné časovce, bezpardonu opravili a znavu se postavili na start. DP je asi jediný podnik, který toto totiž umožňuje. Petr bohužel spěchal za bábovkou, a tak o opakovaný start nepožádal. Posledním v boji byl Michal Cimburek, který jak pod sebou nemá bika, je poloviční, ale jeho čas teprve přijde.

Závěrem by bylo dobré pořadatelům navrhnout, zda by se u výsledků nemohlo přihlížet na aktuální zdravotní či psychický stav, a hlavně na pozávodní statusy a fňuky na sociálních sítích. V praxi by to znamenalo, že závodní časy by byly jen orientační a pomocné. Od nich by se poté, dle předem stanoveného kooficientu, odečítaly vteřiny (u některých jedinců i minuty), podle toho, co je zrovna před nebo během závodu zlého potkalo.Někoho už několik dní třeba bolela noha od zápěstí dolů, dalšího zas hlava od kolene nahoru a jiný vnitřně bojuje s chřipkou, nebo chcete-li s virózou.

výsledky: Lukáš Lorenc 2, Petr Jedlička 3, Expen 9, Radek 15, Cimba 9

Přečteno: 1879 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček