Expen i Vláďa třetí - Žlebský Zubr 2014

Napsal(a)  Zveřejněno: 09. 07. 2014

Ačkoliv začaly prázdniny a dovolené,tak závodit se rozhodně nepřestalo a i tento vík byl podiově úspěsný pro naše tyrkysové barvy!

Cesta k tomu ale nebyla úplně jednoduchá a jak už to u našeho Expena bývá,dokáže vždy něčím překvapit. Min. týden, toho času na zotavovací dovolené, kde dle svých slov ugriloval a snědl půlku řeznictví a nezapoměl to zapít zlatavým i jiným mokem, bylo potřeba nadbytečná kila opět dát dolů a začít makat na druhou půlku sezóny. Jako "ideální" rozjetí mu přišlo dojet si z chalupy na start nedalekého Žlebského zubra, kam náš tým již několik let rád jezdí. Letos to bylo obzvlášť motivující, protože trasa  vedla přes Maleč, kde se chystala fandit půlka vesnice a předpokládalo se, že jedno z rozhodujících stoupání na Rušínov bude obsypán diváky, jako v Anglii při Tour. Zásadní problém ovšem nastal v pátek, kdy se Petr rozhodl po týdnu alespoň rozjet. Po 5km urval patku a sehnat v pátek patku na Pellse Sevena není zrovna nic jednoduchého. Místo rozjetí tedy cestoval autem do Chotěboře do místní Cyklo prodejny, avšak bez úspěchu. Poté zahltil místní radiokomunikace desítky telefonáty s HK a prezidentem, který už v ruce držel šroubovák a chtěl věnovat svoji, po té následovala cesta do Hlinska, telefony do Chrudimy, ale žádný úspěch. Dokonce i tchán Petra, jakožto mistr na kovárně, už měl v ruce plány s tím,že to nějak z kusu železa uková a vysváří. Nakonec patku přivezl Radek, který cestoval na závod s Porsche Doksou. 1,5 hod před startem Expen nasazuje upravenou patku od Pavla Peška a mohlo se vyrazit.

K samotnému závodu:na startu cca 75ks, z toho týmy jako Veloservis, Vokolek, Bakako, asi 3 druhy BMC v čele s L. Kejvalem a i mistr republiky z roku 2011 Petr Benčík.

Od startu se jelo 20km proti větru a tomu odpovídalo i tempo a každý víceméně čekal na stoupání na Rušínov. Davy se sice nekonaly, ale Expenova rodina byla slyšet až dolů do Malče. Závoďáci to ale asi moc nevnímali, jelikož se jel šrot a to mělo za následek totální rozpad pelotonu. Na čele zůstala asi 10členná skupina, ale bez Expena. Ten se prosel do skupiny druhé asi taky 10členné. Dle jeho slov se potom přes Modletín jelo takové tempo, že doufal, že si nepoblinká svůj karbonový skvost s provizorní patkou. Ale díky tomuto tempu se obě skupiny v Bradle sjely a ani následný Bojanov neudělal takové rozestupy a už v Seči jelo opět čelo pohromadě. Pár nástupů bylo, ale tan zásadní vznikl nenápadně už při zpáteční cestě, kdy odjel Kudrna s Novotným a ti si rozdělili i první dvě místa. Skupina za nimi vlétla do Žleb v čele s Kejvalem a Benčíkem. Následoval nebezpečný sjezd na náměstí, který je totálně za hranou pro tento měřený trénink a rozhodovalo se v cílovém stoupání k benzínce ,kde na Expena výborně zafungoval Carbonex a mohl tak dojet na celkovém 6.místě a bylo z toho 2.místo v kategorii! Výborně si vedl i zachránce Doksa, který si dojel v kategorii pro 3.místo! Radek dojel ve 2/3 startovního pole ale pouze s 12.min ztráty.

Takže ze 3 tyrkysáků byly nakonec dvě bedny...

Přečteno: 2053 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček