Jaderný vstup do sezóny

Napsal(a)  Zveřejněno: 12. 04. 2014

Po téměř roční přestávce, zaviněné těžkým zraněním, se dnes do ostrého závodu vrátil Petr Pilnáček.

Jako testovací závod si vybral Dukovanské okruhy pod zášťitou Roadcyclingu. Závod na čtyři 20km okruhy s převýšením 1400m (zdroj Strava) zvládl s přehledem a ukázal, že je připraven na sezónu. Na parkovišti u elektrárny Dukovany se sešla slušná konkurence. Od prvního stoupání se vytvořila početná přední skupina, z níž občas někdo poodjel pro bonifikační vteřiny na vrchařskou prémii. Tato skupina si to rozdala na široké silnici před elektrárnou ve spurtu a průměrná rychlost se zastavila těsně pod 40km/h(zdroj Sigma) Expen v této skupině dojel na 26místě, ve stejném čase jako vítěz R.Krotký. Po 2.hodinové pauze pokračovalo cyklistické dostaveníčko časovkou na 16km zvlněným terénem a jedním nečekaným kopečkem v půlce. Na tuto časovku byly zakázány veškeré časovkářské propriety, a tak se dvě hodiny ladily posedy, karbonové ráfky nahrazovaly ještě karbonovější a ještě vyšší než ty vysoké. Petr zajel časovku průměrně, ale stačilo to na posun celkovým pořadím na celkové 16.místo. Celkovým vítězem se stal Rostislav Krotký z týmu Vysočina. Druhý náš žolík v pelotonu Jirka, nakonec psychicky neustál sílu přední skupinu a ze závodu se sklopenou hlavou odstoupil. Do odpolední časovky nastoupil již mimo pořadí s cílem vyzkoušet si posed na blížící se OH v Riu.

Pochvala pro celý pořadatelský tým! Vše zabezpečeno, okruhy skvělé, časovka podctivá a i ty komíny kouřili tak nějak stejným směrem a pravidelně.

Přečteno: 2152 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček