Petra Krtičková - HSK cycling team

Petra Krtičková

Petra Krtičková

Gravel Blinduro - zlatá premiéra

Zveřejněno v Aktuality
Zveřejněno: 24. 06. 2018

Tento víkend byl ve znamení Mistrovství republiky v silniční cyklistice...kdo ale chtěl letět rychle v terénu čapnul gravela, šťerkoleta, či krosku a vyrazil do České Kanady na nevšední závod. O čem to bylo?
Dva dny na 65 km okruhu, jeden den tam, druhý den v opačném směru. Jedenáct rychlostních zkoušek, z toho jedna noční. Hodně to drncalo, každá rychlostní zkouška byla prekvapením, takzvaně na oči.
Bylo ale čas i na výhledy,

Mistrovství republiky Mástrů

Zveřejněno v Ze závodů
Zveřejněno: 10. 12. 2017

Mnoho lidí se v tomto období honí za nákupy a laděním před svátky. Crosaři však ve svých denících měli na víkend jiné plány!
Ve Svitavách se tuto neděli konalo Mistrovství republiky Masters.
Kdo se nechce válet u televize nebo už má dárky nakoupené asi by spíše volil lyže. Cyklokrosaři si však počasí nevybírají. Mistrák byl tedy na sněhu.
Velká část závodu byla "namotána" na ploché dráze. Takže převýšení trati nebylo nijak dramatické. Ale i tak se našlo pár zajímavých momentů. Na zahřátí posloužil prudký výběh s kolem na zádech, zákeřné mezičky a hlavně uklouzané zatáčky.
Oproti pohárovým závodům byl čas závodů mírně prodloužen, takže na startu byli všichni natěšeni na cca 35 minut. Zima byla celkem vlezlá, ale byl alespoň čas se zahřát:*)
Od začátku se jelo naplno a karty se po startu rozdaly dle očekávání. Petra chvíli doufala v souboj o zlato, ale nakonec vybojovala stříbrnou placku.

Tažení na Tábor!

Zveřejněno v Ze závodů
Zveřejněno: 07. 11. 2017

Uplynulý víkend byl ve znamení velkého tažení na Tábor!

Nešlo však o boj s palcáty a o husitskou víru, ale o lítý boj o medaile na cyklokrosových speciálech.

Byl to opravdový sportovní svátek pro cyklokrosové nadšence. Táborská trať má světové parametry. Dostatečně široké a těžké bitevní pole. "Bojiště" nabízelo trochu asfaltu na bleskurychlý start koles, bahenní vložku, aby dojem z bitvy byl věrohodný. Na velmi prudké výjezdy by se hodily koňské síly, ale povoleny jsou jen vlastní nohy. Schody do nebes a pevné hradby v podobě překážek také prověřili zdatnost bojovníků.

První boj začal už v pátek odpoledne před kanceláří závodu. Původní zahájení akreditace závodníků kategorií Masters měla začít v 15:30 hodin. Jenže první nedočkavci už zaujali svoji pozici již krátce po poledni. Že by dostali něco navíc? Důvod byl prostý... rozhodčí totiž vyhlásili, že kdo dřív vyzvedne číslo, stojí blíže startovní čáře. Takže fronta mnoha desítek čekatelů se táhla i mimo budovu a všichni nervózně podupávali a báli se, aby jim před závodem neztuhly nohy!

Sobotní ráno zahalila mlha a bojiště pokryla mírná námraza. U prvních závodů to pěkně klouzalo, ale zkušení závodnici to bravurně zvládali. Na nejpočetnější kategorii, kde startovalo přes 120 jezdců už ale vysvitlo slunce. Paprsky přitáhly i fanoušky, kterých postupně přibývalo a při závodě byli velkou oporou jezdců. Párky a ryby voněly všude v okolí, ale závodníci to přebíjeli hřejivkou a gely. Vřava i atmosféra byla neopakovatelná.

No a jak to všechno dopadlo? Rozhodčí si v kategorii žen trochu pohrály s výsledky. Byly zmatky v počtech okruhů a do poslední chvíle to nebylo trochu nejasné. Petra Krtičková prohrála boj o první místo a cinklo tak stříbro...vyhrál však každý, kdo se zúčastnil.

Větrná smršť v Lounech

Zveřejněno v Ze závodů
Zveřejněno: 30. 10. 2017

Tradiční cyklokrosové zastavení v Lounech bylo letos okořeněné pořádným fičákem. Zdejší trať nepatří zrovna mezi technicky nejnáročnější. Vítr ale pořádně zamíchal kartami.

I přes spekulace, že bude závod zrušen se nakonec konal...a byla to jízda! Vítr značně nadělil stratovní pole a udržet se v háku nebylo snadné. Na některých rovinkách to jelo "samo" s větrem v zádech a v zápětí po zatáčce měl jezdec pocit, že mu někdo drží zadní kolo "a ne a ne se hnout z místa". Zajímavou kulisou je cyklistický ovál na kterém se závod konal. Překonat jeho hranu znamenalo vyšlápnout 15 schodů, což na 6 okruzích dalo poctivých 90 schodů.

Petra to vytáhla na první flek, i když největší soupeřky zůstaly doma...asi se zalekly větru :-) 

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček