Krušnoton - HSK na bedně i těsně pod ní

Napsal(a)  Zveřejněno: 10. 08. 2014

Letní série, pro mě čím dál atraktivnějších a zajímavějších, silničních závodů se přesunula do Krušných hor.

V Teplicích se v sobotu 9.8.2014 jel Krušnoton a bylo na výběr ze tří tras 110km, 190km a 250 km. Na krátkou (dětskou) trať jsem přemluvil náš nejnovější týmový přírůstek Zuzku, pro kterou to byla generálka na domácí vrchol GP. Sice jen s převýšením 1500 metrů, ale poradila si s tím skvěle. Skvělá jízda do kopců, ještě bláznivější způsob jejích sjezdů, učení se taktiky v balíků...jen v závěru si na ní smlsla ve spurtu specialistka na dráze. A pokud nejbolestnějšími zážitky z jejích závodů bude pokousání od mravenců při vítězném relaxu po vyhlášení v trávě, tak se máme ještě na co těšit!!!

Já jsem zvolil převýšení 3500 metrů na 190 kilometrech, což ideálně zapadá do přípravy na Mistrovství ČR v adventure race za 14 dní v Jeseníkách a na sérii světových pohárů v Číně v září a snad i MS v adventure race v Ekvádoru v listopadu. Trendem tohoto roku na silníčních amaterských závodech je účast minimálně jednoho, ale spíše více (polo) profi týmů. V podstatě se jejich jezdci porovnávají jen mezi sebou a pro zbytek pelotonu zůstavají jenom místa kolem dvacítky a výše. Tentokrát  na startu této trati již. 5.ročníku stálo snad po 8 specialistech ze Sparty Praha a Author Lawi, vedle nich osamocené špičky oboru paralympionik Jirka Ježek nebo přeborník v parakotoulech Roman Šinkovský. Krátce a dobře, čtyři výrazná stoupání a nespočet nevýrazných brdků, ideální teplé (pod mrakem) počasí, šest poctivých hodin v sedle, krásná trať, čtvrté místo v nejnabitější  kategorii třicátníků a 14. místo celkově.....Jen rétorická otázka......minulý týden v Krkonoších jenom tři, včera dva HSK dresy na startu prestižních silničních závodů.....PROČ ?!

Přečteno: 2125 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček