MS v adventure race Ekvádor - se slzou v oku ;-)

Napsal(a)  Zveřejněno: 19. 11. 2014

Adventure race je v mnoha směrech specifický sport. Můžete být sebelépe připraveni, mít formu, nohy...prostě to cítit. ALE pořád ještě je to jenom malinká část komplexního úspěchu. V týmu jste prostě čtyři! Letošní MS se konalo v Ekvádoru a pro náš tým skončilo velmi neštastně. Z celkové délky závodu 700km, které jsme měli absolvovat nonstop během 6-7 dní a kde jsme měli atakovat TOP TEN, jsme bojovali pouze úvodní sedmihodinový trek. Na začátku první bikové etapy si jeden člen týmu nešťastně usekl část prstu. Při nasazování spadlého řetězu si nešikovně strčil prst do výplatu zadního kola a jeho ploché (ostré) dráty výpletu mu kus prstu i s kostí prostě amputovali.

Za normálních podmínek to není důvod vzdávat, ale před námi bylo 20hodinový trek v džungli banhnem a riziko bylo příliš vysoké. Rozhodli jsme se pokračovat ve třech mimo celkové pořadí, což se po dalších dvou dnech ukázalo také jako psychicky nesplnitelné. Trať MS je tak náročná a extrémní, že bez motivace společného úspěchu je téměř nemožné ji absolvovat celou. Závodí se nonstop s minimem spánku a i přírodní podmínky byly navíc letos neskutečně náročné. Přechod And ve výšce 4500 m.n.m, výjezdy na kole do 3900 m, dlouhé bahnité etapy v džungli, celodenní pádlování mimo civilizaci mezii mangrovy a v opuštěných místech pralesa.....a tak jsme zůstali ze čtyřčlenného týmu je dva. Cíl na rovníku u Pacifiku jsme sice dosáhli, ale pro mě zůstal cíl nesplněn.....tak zase za rok?! Tentokrát v pralesech Brazílie....:-)

Přečteno: 2283 krát

Zanechat komentář

Komentujte slušně, nevhodné příspěvky budou mazány webmasterem.

Internetový partner

logo-hp

Studio Vaněk Design se specializuje na tvorbu sportovních klubových webů a jejich správu, je také partnerem HSK Cycling.

Rychlý kontakt

 
737 445 263
Prezident teamu: Jiří Nádvorník
Manager teamu: Radek Pilnáček